Sildid

kolmapäev, 8. august 2012

Plaadikillupilt valmis!

Eile öösel valmis lõpuks minu killupilt. Viimaste tükikeste mõõtu lihvimiseks kulus peaaegu 5 tundi, kuigi olin arvestanud ainult paariga. Lõpetasin ütlemata rahulolevana kell 1.59.
Hommikul vedasin tahatuppa redeli, et selle otsast killupilti fotole püüda.



Kui nüüd järele mõelda, siis kulus selle pildi peale üksjagu palju aega. 13. aprillil käisin plaadipoes ja tõin koju esimesed plaadid. Üsna samaaegselt alustasin ka pisikeste kildude sättimist.
Pildi mõõdud: 1200 x 1570mm. On teine raske, mis hirmus.
Praegu teeksin mõndagi teisiti. Esimeste sättimistega võrreldes läks viimane, valge osa, juba ludinal. Ja mulle see valge osa väga meeldib.


Oleksin pidanud töötunnid kokku arvutama. Oleks endal huvitav teada. Arvan, et ühe kuu täistööpäevad võib sellesse töösse sisse arvestada küll. Või peaaegu.
Hetkel tunnen, et selle töö valmimine on ikka parasjagu uskumatu. Et mul üldse selline mõte tuli ja et see lõpuks teoks on saanud.
Truud abivahendid:
Vana käi, millega sai põhimõtteliselt iga killu iga serv üle käidud ja mõni kild lausa vormi aetud:


Üks logisev haamer plaatide purustamiseks, plaadinäpitsad ja klaasinuga. Ning vildikas,  mida läks tarvis lõikejoonte märkimiseks töö viimases etapis.


Pildilt puudub PVA-liim, mida kulus pea 2 suurt pudelit.
Ai, ma olen rahul! Nii rahul kohe, et... nüüd tahaks näha, kuidas pilt juba seinas on ja vuugid ka tehtud.
Aga sellega läheb veel natuke aega :)

7 kommentaari:

  1. Onju! Sa ei kujuta ette, Eneli, kuiväga rahul ma olen, et selle idee teostamise nõuks võtsin. Nii kaua aega läks, aga põnev oli kogu aeg ja ootamine tasus ennast ära :)

    VastaKustuta
  2. Mul on väga hea meel lugeda seda postitust, kuna mõned nädalad tagasi tuli ka minul remondi käigus pähe sama vahva idee. Tahan kööki kappidevahelisele seinale rahvusliku kirjaga mosaiiki. Kuna ma alles plaanin seda tööd siis on su postitus julgustav ja innustav. Kui kunagi (ehk jõuludeks) oma töö tehtud saan,lisan kindlasti ka oma blogisse sissekande. Loodan, et mu esimene mosaiik tuleb sama kaunis nagu see siin:)
    Siret

    VastaKustuta
  3. Palju jõudu sulle, Siret! Töö on tolmune ja võtab aega, aga ära alla anna. Kindlasti vii oma plaan ellu! :)

    VastaKustuta
  4. Väga ilus mosaiik. Mul tekkis küsimus, et kuidas sa said need lille õied kaarjatena plaatidest välja lõigata ja kas sul olid kõik plaadid ühe paksused?

    Edu ja jõudu edaspidiseks

    Elis

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, Elis! Lilleõite (ja ka mitmete teiste plaatide) kaarja kuju saavutamiseks "hammustasin" plaate plaadinäpitsatega, seejärel käiasin. Ei, kõik plaadid ei ole ühepaksused ja see ei olnud ka taotluslik.

      Kustuta
  5. Väga suur töö. Ja nii täiuslik!

    VastaKustuta