Sildid

laupäev, 3. detsember 2011

Kolm kuud täis. Lumi maas.

03.12 sain tähistada kolme kuu täitumist Korteri võtmete kätte saamisest.
Päev algas sellega, et minu pere kaks olulist meest, vend ja isa, tegid köögi, esiku, laste- ja elutoa põrandatele veelkord kriitilise pilguga tiiru peale. Põrandalaudade vahed sai pahteldatud.


Kui pahtel kuivanud oli, lihviti põrandad veelkord peene paberiga üle ja nüüd põrandad lausa laulavad. Ehk et kui tossuga lohakalt jalgu järgi vedada, hakkavad jalatsid põrandat riivates vilistama. Nii nagu spordisaalis, ma ütlen!


Ja köögi põrandale on lumi maha tulnud. Täpsemalt küll LUMI Pinotex. Mis peaks lauad pisut piimjamaks (heledamaks) muutma. Üleeile õhtul kattis vend köögi põranda esimest, eile teist korda sellesamuse "lumi"ga.


Lumi peaks minema ka elutoa põrandale, esiku ja lastetoa tarvis soetasin rohelist peitsi.
Eile sai kuuldavasti esiku- ja lastetoa põrand juba rohelise tooni peale, aga tähtsad mehed keelasid mul oma jalga Korterisse pista. "Las see pinotex nüüd kuivab," ütlesid nad.

Nii et homme Korterisse jalga tõstest ootab mind tõenäoliselt piimjas köök ja rohelised esik ning lastetuba. Aga süda valutab pisut - jube raske oli otsustada, kas köögi põrand teha heledaks või tumedaks. Ausalt, ma mõtlen üha enam tumedale põrandale! Vend ütleb küll, et hele on vahva, aga ma kardan kangesti, et tegin vale valiku. Ja kui lakk peale saab, ei ole enam tagasiteed. Täna öösel nägin isegi unes, et köögi põrand peaks olema tume. Homme hommikul põrutan ehituspoodi ja ostan tumedat peitsi. Tõmban kasvõi kapi taha jäävad lauad üle, et vahet näha. Eks siis otsustab, mis tooni see põrand tuleb. Tume oleks ka tore, onju :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar