Sildid

reede, 28. november 2014

Kui oodata on külalisi

Kui oodata on külalisi, keeran ma alati pehmelt öeldes natuke ära. See tähendab, et minusse istub vastupandamatu soov visata ära nii palju mittetarvilikke asju kui võimalik, poolikuid asju lõpetada ja oma elamisse pisutki värskust või mugavust juurde saada. Just nii läks seegi kord.
Homme õhtul kostitame minu teispoole perekonda ja sõpru tema peatse sünnipäeva puhul ja kuna suurem osa oodatavast rahvast pole kunagi oma jalga me pessa tõstnud, võtsin asja suurelt ette.

Ega need radikadki päriselt värvitud ei oleks saanud, kui külalisi poleks oodata olnud.
Pakun, et neli või viis suuremat sorti kotitäit kraami on elamisest prügikasti veetud. Ausalt, mul ei ole õrna aimugi, kust need asjad kõik tulevad! Riided näiteks? Või katkised adapterid, liistujupid ja kogu see kraam?

Üks väike kapike sai endale kahe ukse asemele ühe ette, seda olete näinud. Sama soojaga ehitasin oma elutoa raamaturiiulile ka uksed ette.


Riiulist vasakule jääv klapplaud peaks ka parema koha leidma, aga kuna teda homme veel hädasti vaja on ja ma selle taga sageli ka õmblen, tuleb kooselu temaga veel jätkata.
Riiulist paremale jääb raamatu- ja pesukapp, mis tegelikult hulk aega tagasi ka pisut tuunitud sai. Nimelt kolis mööbliese otsaseina, kaotas ühtekokku 6 riiulit ja loovutas nende koha televiisorile.
Nii meeldib mulle rohkem. Ka on nõnda palju turvalisem, kuna kass tahtis sageli teleri peale hüpata, et sedakaudu veel suuremaid kõrgusi vallutada. Ja mul ei olnud vähimatki soovi ükskord tuppa astudes suurt televiisorit põrandalt kokku pühkida.


Palav "teeme-ära-tuhin" tabas mind aga üleeile, kui otsustasin poiste toast ühe kuśeti elutuppa vedada, sellele uus kate paigaldada ja ka mõned padjad õmmelda. Nüüd peaks külaliste jaoks rohkem istumiseruumi olema. Küll oli kombineerimist. Teise diivaniga sobivat tooni materjali eiolnud just palju ja padjakatted tulidki natuke erinevad. Ühe ümmarguse "küünarnukialuse" padja tegin ka. Katted on lukkudega ja nende sees on tekid-padjad, mida justnimelt külaliste saabumise puhul tarvitusele võtta saab. Minu pesukapp magamistoas sai seega sekundiks tühjemaks (järgmisel sekundil rändasid sinna juba kangatagavarad ja mõned poolikud käsitööd).



Kahju on, et kuśett diivaniga päris sama lai ei ole ja et kanga toon ka natuke teine on. Aga enne oli ta roheline ja ei sobinud üldsegi, nii et nüüd on igatahes parem.
Lisaks sellele sai kiiruga lõpetatud üks venna tellitud autoistme-tuuning. Ja vannitoa aken sai päris uue näo. Neist asjust aga juba järgmine kord.

Huuh, kuidas mulle meeldib, kui midagi tehtud saab! :)

3 kommentaari:

  1. Diivanipatjade idee on lihtsalt geniaalne! Oleks elamises ruumi otsiks kohe kah lisakušeti ja toimetaks samamoodi :)
    Väga ilus tulemus! Toonierisus ei häiri kõrvaltvaatajana üldse samuti asjaolu, et diivan tiba laiem on.

    VastaKustuta
  2. Ma ei tea, mu meelest just nii ongi ägedam, et veidi teist värvi (mis tegelt silma üldse ei häiri) ja astmeline. Ei peagi olema kõik asjad tavalised, nagu poest ;)
    Ise tehtud, hästi tehtud!

    VastaKustuta
  3. Avastasin selle blogi üsna juhuslikult google´i pildiotsingus ühele lilla tapeediga pildile klõpsates :P. Sain esimeste hetkedega kohe nii suureks fänniks, et lugesin terve öö kuni varahommikuni, magasin natuke, ja siis lugesin lõpuni ära. Kõige naljakam oli see, et tasapisi hakkas kõik kuidagi kummaliselt tuttav tunduma. EFE, Sinu abiliste ja tuttavate nimed/näod, punane maja, vaated aknast, ja lõpuks ei olnud kahtlustki, et tegemist on minu endise kodulinna tegelaste ja tegemistega. Väga armas oli lugeda. Aitäh oma korteri loo jagamise ja inspireerimise eest! Mulle tohutult meeldib see.

    Sulle ja Sinu kodule parimat soovides,
    G

    VastaKustuta