Sildid

neljapäev, 27. veebruar 2014

Kuidas üks asi teiseni viib

Remondiga on tõesti nõnda, et see on lõputu. Ühest küljest edeneb see magamistoas, aga teisalt tekivad teiste tubade tuleviku kohta hoopis uued ja põnevamad mõtted.
Eile võtsin nõuks oma magamistoast ühe kapi lapse tuppa tirida. Et saaks sinna tema riideid panna ja magamistoa põranda töötlemiseks võimalikult tühjaks...
No ja siis selgus muidugi, et tapeet poiste toas on kassside poolt toredasti auklikuks kriimustatud ja see tuleks enne kapi paigutamist uus panna.
Olin selle varem valmis ostnud - oli teine jupp aega tagasi Bauhofis soodsate tapeetide kastis. Ostsin 3 rulli kirjut ja ühe hästi sooja tumepruuni - selles kirjus leidus sama tooni olema.
No ja eile siis viiski üks asi teiseni - põrand magamistoas tuli puhtaks kraapida; selleks oli tarvis kapp eest ära saada; kapi uude kohta paigutamiseks oli tarvis vana tapeet uuega asendada. Mässamist kui palju!


Kuna tapeedipaneku ja kapi sissetoomise ajal oli poistetuba pehmelt öeldes nagu kolikamber (voodi oli keset tuba, selle peal sadamiljon tähtsat asja, koolikotid, raamatud tollest voodiotsa-riiulist jne) ja segadus tuli kindlasti enne magamaminekut likvideerida, jäi teine pool tapeedist eile panemata. Hetkel on lapse toas kaks tapeeti - too esimene rohetriibuline ja see teine. Ma ei tea, miks ma neid tumedamaid servasid armastan. Ju selle pärast, et soemüür poolitab toa kuidagi ära ja ilma raamita jääksid tapeedid kuidagi "õhku". 


Praegu pildilt vaatan, et äkki peaks soojamüüri peale ka ikkagi ühe tapeediriba panema? Toda kirjut jäi üksainus rull järgi - sellest jätkub napilt parempoolse seina katmiseks. Ja soojamüüri kohale saaksin kleepida ainult pruuni. Aga võibolla nii sobiks? Pean proovima.

Kapi vedamiseks tegin selle muidugi esmalt tühjaks, siis sättisin selle alla ühe vaiba ja vedasin enda järel - vaiba ühest otsast sai kinni haarata ja.. Teise korruse tõstsime Markusega päris kahekesi peale. Ta on mul tubli! Täiesti mehe eest väljas, kui midagi tõsta või tassida on. Ja aeg-ajalt ikka on ;)


Tapeedivahetus lastetoas on mind viinud aga järgmisele "äkkmõttele". 
Põrand tuleks üle värvida! Tapeedis leiduva tumepunase tooniga! :D 
Ja too kapp on ikkagi inetu. Mitte, et ma seda enne ei oleks teadnud. Esiteks puudub tal üks uks (minu toas oleval 3-ukse-versioonil on täpselt sama mure!), teiseks on ta pleekinud ja kolmandaks on ta pruun. Aga kannatame ära, kuni parema saame. Ja me saame! 

Täna kavatsengi tollesama tapeedituuri lõpuni vedada ja siis oma tuppa edasi minna. Kui täna riiuli lihvitud ja seina saan ja õige pisut põranda kallal ka nokitsetud, võib päevaga rahule jääda.
Aga oi, kui palju mu magamistoas nüüd juba ruumi on! Ma ei mäletanudki, et see tuba nii suur on! Ja remonditavaari on seal ikkagi kujaga.  :D



2 kommentaari:

  1. Tundub,et ma ei olegi ainus rahutu,kes pidevalt midagi muuta tahab :) Kusjuures seda vaip kapi all vedamismeetodit olen isegi päris mitmed korrad edukalt kasutanud :)

    VastaKustuta
  2. Väga ilus tapeet on nüüd sinu toas. Ja see poistetoa tapeet on ka tuttav- minulgi mingi poolik rull kusagil kodus :) Kuigi- sellise tapeediga kaetud seinu meil kodus pole, karpe tegime hoopis. Ja oma toas on palju ruumi- väga hea, mahuvadki kangasteljed sisse :) Ootan põnevusega uusi tegusid! /sillulullu/

    VastaKustuta