Sildid

reede, 29. märts 2013

Suure Reede Suured Teod

Kolm päeva võttis vannitoa laega tegelemine aega. Põhimõtteliselt.
27.märtsil olid lauad mõõtu saetud ja lihvitud. Kahe päeva jooksul peitsisin neid 3 korda Lumi pinoteksiga ja lakkisin kõik küljed. 27 lauda, ükshaaval.


Seejärel keerasin kogu materjali näoga põranda poole ja moodustasin abilaudadega väiksemad grupid. Et lauad lae all nõnda palju ei kaarduks (küllap tahavad nad seda niiskes ruumis teha!). Jätsin laudade vahele pisikesed vahed ka. Õhu liikumise ja mängimise tarvis. 


Sain neli gruppi, mis koosnesid 5-8 lauast. Kaheksane oli äärmiselt raske ja lae alla tõsta oli neid paras piin. Loomulikult selgus ka, et lauad on liiga täpselt mõõdetud. Ega midagi - paanid alla, üks ots lahti kruvida, mõned cm-d lühemaks saagida, taas tugilauaga fikseerida ja uuele katsele. Nüüd läks töö ladusalt. Markus käis ja uudistas, tegi pilti ja arutasime omavahel, et kuidas on see küll võimalik, et ühele väga pisikesele laele kulub lausa kolm tööpäeva. Ei ole viga, lohutasin ma meid mõlemaid - need kolm päeva on läinud asja ette.



Viimasena sai paika kolmas paan. Teise pidin seniks esimese peale tõstma. Arvasingi juba planeerides, et see nii peab käima. Manööverdamisruumi on ju ainult lae madalamas osas.
Ja ta ongi paigas! Ainult üks laud veel lisada - see, mis jääb aknapoolsesse seina kindakrohvi kohale. See on erimõõduline - seinad on ju kõverad mis hirmus.
Tegelen selle lauaga vanniesise paneeliga mässates. Sest siis tuleb jälle lihvida-peitsida-lakkida.
Ja paneel, see on ju peaaegu et nagu puutöö. Äge, sellega ma niisugusel kujul varem kokku puutunud ei olegi :)

Lähen nüüd talasid puhastama. Ja küllap ma tänaseks veelgi tegevust leian.
PS: Ilusaid värvilisi mune!

1 kommentaar: