Sildid

neljapäev, 13. märts 2014

Esimene uni päris oma toas

Lõppev päev on olnud hirmkiire, nagu ikka enne mõnd tähtaega. Olen oma kodu ehitades küll mitmel korral endale lubanud, et tähtaegade seadmine on üks tänamatu ja stressitekitav töö ning et ma end selliste asjadega enam ei vaeva, aga päris ilma ei saa ka kuidagi. Markusele tulevad homme sõbrad sünnipäevale ja elutuba oli vaja elamiskõlblikuks saada. See tähendas, et minu madrats, riidekuhi ja veel mitusetu kola oli vaja kuskile ära transportida.

Üsna mitmel järjestikusel päeval tegelesin oma magamistoa põrandaga. Lihvisin ja lihvisin ja lihvisin. Täna võtsin end siis sedavõrd kokku, et lihvisin ta päris lõpuni ära. Vahatada ei jõudnud - see poleks homseks niikuinii ära kuivanud ja nõnda ma siis täiesti paljale põrandale kolisingi.
Või pigem et enne seda kolisin kuuri kaks koormat liiste ja ehituskraami, keldrisse kaks korda rohkemgi. Uskumatu, milline arsenal tööriistu mul kogu selle ehitamise jooksul tekkinud on! Kõik need kellud ja pahtlilabidad ja hõõrutid ja lihvimisklotsid ja -kettad ja kaablid ja tangid ja torud ja...
Osa tööriistadest on kenasti markeeritud mandariinikastides ja ootavad keldriuksele taba. Enne ei tihka sinna väärtuslikumat kraami eest ära viia. Nädala alguses käis vend ja viis minema vana gaasiballooni. See oli algusest peale kogu aeg ees olnud, tilk põlevat veel sees. Aina veeretasin teist edasi-tagasi.


Kui põrand lihvitud ja suur osa kolast minema toimetatud sai, tegelesin mitu tundi tolmu pühkimisega. Ausalt! Arvasin mitmel korral, et ega ma sellest toast teda päriselt välja ei saagi. Näis, nagu tekkinuks seda aina juurde. Pühkisin teda alla isegi laest, rääkimata seintelt, radikatelt ja põrandalt. Iga asi, mida liigutasin, oli tolmu täis. Seda oli isegi aknaklaasil. Vastu õhtut käisin ruumi niiske lapiga ka üle ja läksime Markusega poodi pidukraami tooma.

Ta sai oma vanatädilt täna kingituseks 20€ ja kui ma toidupoes aknapesuvahendi riiuli ees peastarvutusi tegin, tõstis selle oma korvi krõpsupaki kõrvale ja teatas: "Sa tahaksid seda aknapesuvahendit? Ma teen selle sulle välja! Sul on minu sünnipäevaga seoses niigi palju kulutusi!"  Natuke aega olin suisa nõutu, et kas lapselt niisugune kingitus vastu võtta või mitte, aga tegelikult - ta tahtis mind ju rõõmustada, eks? Ja täna hommikul tal selliseid võimalusi veel ei olnud. Nii et lubasin tal selle meelehea minu jaoks teha. Las õpib andmise ja jagamise rõõmu.
Siis kandsime kraami koju, panime porgandid-kartulid keema ja vedasime minu madratsi kahekesi minu uhiuude magamistuppa"Ma olen su peale isegi kade," ütles Markus toa lävel seistes. "Miks kade?" küsisin. "Sest sul on nii ilus ja suur tuba!" vastas ta ja lisas kiiresti: "No ega minu toal ka viga ei ole!"

Ega olegi. Sinna sai uus seinakate ikka üleni seina pandud ja nii nagu ma plaanisin, vedasin küpset tumepruuni tapeeti ühe kitsama riba jao ka soojamüüri kohale. 
Kummaline, kuidas hele tapeet ruumi ikka suuremaks teeb küll. Mis sellest, et see kirju on. Arvasin esiti, et diagonaalsete laiade triipudega suudan enamvähem sama tulemuseni jõuda. Aga ei - nüüd on poiste tuba jupp maad suurem. Nojah, minu asju on seal nüüd ka endisest pisut vähem :)


Uue tapeedikuuega poistetuba

Veidi enne südaööd olid porgandid-kartulid keenud ja suur osa asju juba magamistuppa kolinud. Panin madratsile (sest voodit mul veel ei ole!) puhtad linad ja tõin elutoast ära oma vanaema vana lambi, mida nii hirmuskangesti oma magamistoa tarvis hoidnud olin. Vedasin pikendusjuhtme, panin telefoni laadima, tõin arvuti sellesamusegi postituse trükkimiseks aseme ligi ja süütasin oma imelises minikaminas küünlad.
Esimene öö päris oma toas! Te mõtelge ainult! 
Jah, kui aus olla, siis ei ole mul mitte kunagi varem päris oma tuba olnudki. Lapsena jagasime ühte ruumi vennaga ja kui omaette kolisin, tuli ruumi jälle jagada. Ja nüüd on mul päris oma tuba! 


Katsun selle öö unenäod meelde jätta. Näen raudselt midagi unes, teisiti ma ei oskagi ;)
Ilusaid unenägusid teilegi, mu hääd sõbrad!

3 kommentaari:

  1. Leidsin teie blogi Mareti ajakirjast. Teil on väga ilus ja maitsekas kodu, jõudu jaksu ja häid ideid, ootan järge! :)

    VastaKustuta
  2. Vahva! Ootan ka pingsalt järge. Sillulullu.

    VastaKustuta