Sildid

teisipäev, 8. aprill 2014

Riidekapp lihtsate vahenditega

Kui oma magamistuppa rehavarred paigaldasin, et neile rippuv riidekraam paigutada, tundus see ikkagi natuke näotu. Esiteks ei kaitsnud miski rõivaid tolmu eest, teiseks jättis üks toa nurk ikkagi ligadilogadi-tunde ja kolmandaks selgus, et Kessu kasutab minu riideriputussüsteemi redelina - minu pluuse ja pintsakuid mööda kapi otsa ronida armastas ta väga. Aga seda ei tahtnud ma talle lubada. Tuli riidenurgale katus ehitada ja igasugune ronimisvõimalus välistada.

Esmalt saagisin 3 lauajuppi mõõtu ja kinnitasin vajalikesse kohtadesse nurgikud. Kodus olemas olevad kruvid olid jämedad ja puurisin seetõttu laudadesse augud ette - nii ei ajanud kruvi puitu sisenedes viimast katki.


Nüüd puurisin seina augud, tüübeldasin need ja kruvisin latid kapi ja seina vahele. Tulevase kapi "esipaneeliks" ristasin kaks liistu, et moodustuks midagi kardinapuu sarnast. Ülemise ja tagumise liistu kruvides arvestasin sellega, et saaksin kapi peale tekitada lae moodi asja ja et see eest vaadates näha ei jääks.


Kapi "katuseks"kruvisin laudade peale kahe kodus oleva vana kapi kaks vineerist riiulit. Paremast servast jäi pisut puudu ja sinna passis taas lauajupike. Väikesed õhuavad otsustasin jätta, et õhk kappi ja sealt välja pääseks. Nüüd võis riided rehavartele tagasi tõsta.


Ülemisse serva tekitatud paneeli taha peitsin vasest gaasitoru, mis vanast elamisest veel alles oli. Saagisin sellest paraja jupi, kruvisin kapi külge ühe pikema kruvi ja jätsin u 1cm sellest välja. Paremale poole keerasin ülemise puiduliistu paremasse serva ühe kruvikonksu. See oli varemalt kas vannitoas või köögis pesunööri hoidnud, ehk et siis päris algusaegadest saadik oma kohta otsinud. Mul ongi eriliselt hea meel just nende taaskasutuste üle :)

Kaks kitsast linase kanga paani said ühte serva pitsiriba, torukanali ja alumise ääre õmbluse; toru kanalisse ja oligi kõik! Või no peaaegu - liistu peitsisin üle ka.


Nüüd mõtlen, et kas pitsi sai ka piisavalt. Või peaks veel lisama? Või ikkagi mitte? Vähem on rohkem?


Üks lihtne kapitegu.
Ja kodused puidutagavarad on otsas.
Peaaegu täielikult.
Homme katsun paigaldada oma rooma kardina :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar