Sildid

reede, 13. jaanuar 2012

Häda ajab naise müüri laduma.

Üleeile õhtul leppisin isaga kokku, et ta tuleb ja laob mulle kööki mööbli tarvis vaheseinad. Eile hommikul aga selgus, et isa oli pisut.. noh, väsinud.
Ega siis midagi - käisin EFEst läbi ja ostsin kaks kotti müürisegu. Segasin segu käsitsi (ma ei suutnud visplit stabiilselt trelli otsa kinnitada!) kokku ning tegin köögi põrandale mööbli "plaani". Tellis on ikka jäme jurakas küll - tahad ühest nurgast säästa, paned teise juurde ja kokkuhoidu ei jäägi. Lisaks pidin arvestama venna ehitatud pliidikapi, samuti võimaliku tulevase nõudepesumasina ja loomulikult ka töötasapindade standardmõõtudega. Alustasin.




 Kui „sokliring“ laotud sai, lasin sel kuivada ja panin paika tulevase pliidi asukoha. Tarisin pliidikapi kööki ning ladusin mõned kivid ka selle põhja alla. Ikka selleks, et pliidikapp hiljem koos seintega taha tühjusesse ei vajuks. Laps käis korra kodus, imestas minu tegevuse üle väga. Aga tegi mõned pildid ikka :)



Peale kolmanda kihi ladumist lisasin vuukide vahele riiulite kandmiseks plaadikesed ja sain aru, et kahest kotist müürisegust tuleb kahtlusteta puudu. Kimasin EFEsse ja ostin veel kaks kotti. Arvutasin endamisi, et kui kolmest kotist kokku ei peaks jätkuka, siis õige napilt. Ja napid puudutulemised mulle ei istu. Käisin kiiresti söömas ka ära, et laotud kihtidele hingetõmbeaega anda. EFEs olen püsiklient. Seal naeratatakse mulle nii kavalalt.
Edasi arenes müürimine jõudsasti. Ladusin paar kihti ning koristasin või tegelesin unistamisega. Siis jälle paar kihti ning sain taas hinge tõmmata.



Sai looditud ja silmaga mõõdetud. Umbes 10 kivi tuli puudu (saan need nädalavahetusel lisada), paaril korral pidin peaaegu et kuivanud segu lahti võtma ja kivi uuesti panema.
Üks sein on mõnusasti kõver, aga ma ei nurise sugugi - tegemist oli ju minu elu päris esimese müüritööga. Ja ega need kivid kah täiuslikud olnud! Või noh, nende päritolu ja iga arvestades olid nad täiuslikud muidugi. Päris paljusid tuli enne paigaldamist vannitada, et tahmakorrast lahti saada.
Lõpetasin pisut enne kümmet õhtul. Köögi ja vannitoa koristamisele kulutasin paar tundi. Minu köögimööbli ehitamine vältas seega umbes 8 ja pool tundi.




Õhtuks olin absoluutselt väsinud. Ja totaalselt õnnelik!
Nüüd on kööki tarvis kappi riiuleid, töötasapinda ja tapeeti. Kraanikauss on mul olemas, aga see on vist pisut liiga suur. Peaks väiksema soetama. Eks vaatab veel.
Aga jah - olen rahul. Hea, et isa ära väsis. Muidu ei oleks ma müüri ladumisega niipea kokku puutunud!





2 kommentaari:

  1. no oled sina alles tegija naine :)

    VastaKustuta
  2. tere , kas lõpp tulemusest ka pilte on , mismoodi on lahendatud nn kapiuksed?
    Tänan

    VastaKustuta