Sildid

kolmapäev, 25. jaanuar 2012

Tasapisi tuleb mööbel.

Paari nädala eest hakkasin osta.ee-st otsima/jälgima vanade diivanite oksjoneid. Mingit futu-putu-moodsat istumist ma oma Elutuppa ette ei kujutanud ja nii otsustasingi, et hangin endale igal juhul ühe vana komplekti. Kanga saab ju alati ära vahetada ja kui vaja, siis enamgi restaureerida. Üks komplekt jäigi silma - kolmekohaline diivan ja kaks tugitooli. Puidust käepidemetega, jalgadel ja mõnusalt õhulised. Hind kerkis tasapisi ja ootasin õiget hetke. Siis see saabus - tädi küsis minult, kas ma tema vana diivanit ei tahaks endale. Noh, seniks kuni "parema" saan. Muidugi ma tahtsin! Ei mäletanud täpselt, missugune see oli, aga tahtsin ikkagi. Nädalavahetusel käisin vennaga tädi pool ja vaatasin diivani üle. See oli peaaegu et TÄPSELT samasugune, nagu see, mida osta.ee-s jälgisin! Poolteist kilomeetrit minu Kodust eemal, minu vanaonu enda tehtud, tammest käepidemetega. Kangas pisut morni moega ja väsinud, aga muude oluliste kahjustusteta. Esmaspäeva õhtul oli sõber K. nõus diivani bussi aitama ja selle koos minu vennaga mulle Elutuppa tõstma. Ja mis kõige parem - diivani juurde kuuluvad ka kaks tugitooli. Ikka samast ansamblist. Vinged! Kitsad ja vahvad!


Elutoas on kardinad ka ees - hubane ja mõnus on. Küll saab selles ruumis mõnus kududa-heegeldada olema!

Enne diivanite tulekut Elutuppa sai veel üks vanaonu käsitööna valminud mööbliese venna kodust ära toodud. Kuśett lastetuppa. Kitsas, treitud ümmargustel jalgadel. Kuśetile laotasin suvel viiest paarist teksadest õmmeldud katte. Ja põrandale sai hetkel üks Maarja küla noorte kootud vikerkaarevärviline vaibake. See vaip on pisut liiga kitsas ja tuppa väga hästi ei sobi, aga mõnda aega ajab asja ära küll.



Ja "kirjutuslaud", mis on ajutine (lihtsalt nii väike on see). Kirjutuslaud on iseenesest vinge - ehtne klapiga koolilaud. Tool samast komplektist. Ärge küsige, kust selle sain :D

-----
Eile sai kööki töötasapind ostetud. Kui aus olla, siis on see seni köögis kõige suurem väljaminek. Isegi puupliidi uuesti ladumine ei maksnud nii palju. Kusjuures valikust sai välja vaadatud peaeagu et kõige soodsam!
Kui täna/homme pliidiplaadi ja elektriahju elektriga ühendatud saab ja kööki töötasapinna paika, võib sisse kolida. Küllap jõuan vannitoa, esiku lae ja MuRuumiga juba elu jooksul tegeleda.

1 kommentaar:

  1. Tere! Kirjutate, et laud on ajutine nign liiga väike, ega juhuslikult ei taha maha müüa? Otsin lapsele just sellist kapikesega vanakooli koolilauda. laurviktoria@gmail.com (vastus kirjutage palun meilile)

    VastaKustuta